Categories
Nyheder

Jacob Rinne vinder “Det Gyldne Bur”

Tipsbladet kårer hvert år den bedste målmand i dansk fodbold. Afstemningen foregår via spillerne selv. Målmænd fra NordicBet-ligaen samt Superligaen har afgivet deres stemme for i år.

Sidste gang, at en AaB-målmand vandt denne her prominente pris, så skal vi helt tilbage til år 2014 hvor Nicolai Larsen vandt den. Udover Nicolai Larsen, så har Jimmy Nielsen også kapret prisen i år 2004, Jimmy Nielsen vandt også Det Gyldne Bur tilbage i år 1998. Tipsbladet har siden år 1984 givet Det Gyldne Bur ud. Nu er der kommet tre forskellige AaB-målmænd på listen.

Det har været et dødt kapløb for Jacob Rinne ved de seneste tre kåringer, hvor han har lagt i top 3, men i år gik han selv hele vejen med mere end dobbelt så mange stemmer ned til Patrick Carlgren fra Randers FC, der kom på en flot andenplads.

Det føles faktisk fantastisk. Det er noget, som jeg på individuelt niveau stræber efter, helt klart. Det er en anerkendelse af, at jeg over lang tid har gjort nogle gode ting. At få det her i mit femte år i AaB er helt fantastisk.

Jacob Rinne til Tipsbladet

Jacob Rinne har i sine kampe indtil nu i sæsonen haft nogle virkelig vigtige redninger. Mange husker nok hans dobbeltredning i Farum mod FC Nordsjælland, eller den vigtige redning mod Viborg på udebane tidligere på sæsonen. Rinne har haft en del flere bemærkelsesværdige redninger, men fællesnævneren for dem alle er, at alle redningerne har haft en vital betydning om, at drengene er gået fra banen med enten 1 eller 3 point. De fleste gange er det så blevet til 3 point pga. Rinnes redninger, i stedet for 1 point.

I hans 17 kampe har indtil nu, der har Rinne holdt rent bur i 6 af kampene. Han har lukket 20 mål ind, det vil sige, at Rinne har haft 71 afslutninger imod sig, hvor han har reddet 51 af dem, hvilket også giver ham en redningsprocent på hele 71,8%