Categories
Interview

Interview med Prip: “Setuppet er større i Aalborg, både med faciliteter og så er fansene heroppe også helt fantastiske.”

AaB hentede i sommeren 2021 forstærkning til den offensive del af truppen i form af Louka Prip fra AC Horsens. Han har siden spillet samtlige 17 Superliga kampe, og ligger nr. 2 på Superligaens topscorerliste. Med sit imponerende spark samt evnen til at sætte holdkammeraterne op, virker det til at Prip er faldet rigtigt godt til i det nordjyske.

Efter de første 20 kampe i den rød-hvide trøje, er det blevet til 9 mål og 2 oplæg for Prip, som dermed kan kaldes en af efterårets absolut største offensive profiler. Han var med i slutspurten som månedens spiller i 3F Superligaen for november måned. Udover, at han var med i slutspurten som månedens spiller i 3F Superligaen, så kan man også finde Prip på månedens hold for november måned.

I Superligaen er det blevet til 7 scoringer, hvilket gør Prip til AaB-topscorer, mens han overvintrer som delt 2’er på topscorerlisten i Superligaen. Det er særligt imponerende, da han både er brugt på kanten, midtbanen og mod slutningen af efteråret som en del af en angriber-duo. 

Det kunne tyde på, at rollen som angriber i 3-5-2 passer Prip udmærket, da han har spillet denne i hele november, hvor det er blevet til 3 mål og 1 assist på 3 kampe. Netop disse flotte tal har også udmøntet sig i en kåring til månedens spiller i Superligaen.

Den flotte kåring, samt de stærke præstationer, var en god anledning til at stille vores 24-årige skarpskytte et par spørgsmål. Du kan finde hele interviewet herunder.

OBS: Interviewet blev lavet før det blev offentliggjort at Mikael Uhre vandt prisen.

Du er fortjent nomineret til månedens spiller i november. Hvad er dine forventninger til afstemningen?
Jeg er virkelig stolt og glad for at være nomineret – det er et stort skulderklap. Uhre og Frendrup har gjort det fantastisk, men selvfølgelig håber jeg at vinde.

Har du en forklaring på dine gode præstationer, som også ser ud til at blive bedre og bedre med tiden?
Jeg synes vi som hold ligger mere og mere på i alle facetter. Jeg er også begyndt at finde mig rigtig godt til rette på holdet, i form af at finde de rigtige rum på banen, så jeg får bolden i de situationer hvor jeg har mine spidskompetencer (1v1-afslutninger), som jeg har arbejdet meget på.

Vi ligger på en 4. plads efter at have siddet på 3. pladsen et godt stykke tid. Er det noget, der motiverer/påvirker dig som spiller over en lang vinterpause?
Det havde været virkelig fedt at slutte efteråret af med en sejr over FCK, og tage andenpladsen. Men det er stadig så tæt, så det motiverer meget at komme tilbage og gøre alt for at slutte så højt i tabellen som muligt.

Hvad er den største forskel på din tid i Horsens og din tid i AaB indtil nu?
Setuppet er større i Aalborg, både med faciliteter og så er fansene heroppe også helt fantastiske. Det var en kæmpe oplevelse at spille kampen mod FCK med så fantastisk en opbakning fra lægterne. Det er noget som giver os spillere en masse selvtillid.

Hvad har du af ambitioner for sæsonen? 
Ambitionerne for den kommende sæson, er at bygge videre på de gode takter vi har vist i efteråret, og blive endnu bedre som kollektiv, så vi kan slå de store hold, hvilket bliver vigtigt i et top 6 slutspil.

Har du en foretrukken position? Du er blevet brugt på midten, wingen og som en del af en angriberduo – hvor ser du dig selv præstere bedst?
Min favorit position er angriber eller offensiv midt. Det er der jeg ser mine spidskompetencer komme bedst til udtryk. Men jeg kan sagtens spille wingback i kampe hvor der er brug for det, som f.eks. i Randers kampen.