Categories
Interview

Interview med Oliver Abildgaard: “Alle holdene i den bedste liga befinder sig i den vestlige del af Rusland.”

I den forrige sæson, der fangede vi Oliver Abildgaard til 10 hurtige, som du kan læse her. Hvis du vil lære ham bedre at kende. Du kan læse de 10 hurtige med Oliver lige her: http://attenfemogfirsvibes.dk/10-hurtige-med-oliver-abildgaard/

Han scorede sit første mål for Rubin Kazan i den forrige spillerunde mod Sochi, udover det ene mål, så har han også lavet tre assists i 13 kampe. I de 13 kampe han har fået indtil nu i sæsonen, så har han fået 1148 minutter sammenlagt, hvor han har en succesfuld afleveringsprocent på 79.7% – det er ikke kun gode bolde han ligger til holdkammeraterne, han står også noteret for 6 gule kort og 1 rødt kort. I de 13 kampe her, så er han blevet MotM hele 2 gange. Derudover har han haft en gennemsnit på 7.06 gennem hele sæsonen.

Vi har fanget Oliver Abildgaard til nogle spørgsmål omkring hans tid i Rubin Kazan indtil nu.

Har du haft nogle mindeværdige oplevelser ifm. rejser rundt i det store land – til udekampene?
Vi spillede i sidste sæson en pokalkamp i det østlige Rusland, nær grænsen til Kina, hvor flyvetiden var otte timer. Det stod i stor kontrast til kampen, vi umiddelbart inden spillede, som var i det eksotiske Sochi nede ved Sortehavet.

Kan du fortælle lidt om din hverdag i Kazan?
Størstedelen af min tid bruger jeg i klubben. Når jeg hverken er til træning eller kamp, benytter jeg mig af de muligheder som er i byen, som regel sammen med flere af drengene fra holdet. Ellers ligner min hverdag den samme som tidligere, bortset fra jeg ikke ser mine nærmeste ligeså ofte.

Har du kontakt med andre danskere/skandinaver i Rusland?
Nej.

Hvordan spiller vejret ind på kampafviklingen?
Det er kun få kampe, hvor vejrforholdene er markant anderledes end hvad jeg er vant til i og med, at vi ikke spiller kampe hen over julen eller tidligt på året. Alle holdene i den bedste liga befinder sig i den vestlige del af Rusland, hvor klimaet ikke når samme lave temperaturer som andre steder. Men i en periode som den vi går ind i nu, bliver nogle kampe afviklet tæt på minus tyve grader.

Kan du egentlig snakke russisk?
Jeg har taget undervisning siden jeg kom hertil, og kan nu begå mig ubesværet i hverdagen.

Nævn tre forskelle mellem Kazan og Aalborg som by?
Størrelsen, klimaet, de fleste butikker lukker meget sent og flere har døgnåbent.

Kunne du finde på at vende tilbage til AaB igen?
Jeg vil aldrig udelukke noget, men lige nu er jeg et sted i min karriere, hvor jeg ikke tænker på at vende hjem til Danmark.

Er der forskel på AaBs fans og dem i Rubin Kazan? Hvis ja, hvilken store forskelle er der?
Nej, det er blot antallet, der er forskel på.