Categories
Interview

Interview med Malthe Højholt omkring hans gennembrud: “Oscar har helt bestemt haft betydning for min udvikling, ingen tvivl om det.”

Hele hans sæson startede ved, at Kasper Kusk måtte udgå kort inden kampstart mod AGF tidligere på sæsonen på Aalborg Stadion. Derefter har han bare grebet bolden inde på den aalborgensiske midtbane, og er nu blevet en fast mand på den centrale midtbane.

Man må sige, at Malthe Højholt har fået sit store gennembrud i nuværende sæson for AaB.

Han har i sine 15 kampe for AaB indtil nu leveret 573 afleveringer, af de afleveringer har 88.1% været succesfulde afleveringer. Udover hans afleveringer, så har Højholt også leveret nogle sublime defensive stats, hvor han har vundet 59 dueller langs jorden i sine 15 kampe indtil nu.

Qua hans gode præstationer inde på banen, så er Malthe Højholt også blevet kåret som månedens spiller hele to gange i streg ved ASC’s fan-podcast Rød Aalborg, hvor AaB-fans gang på gang har stemt på ham. Han har vundet henholdsvis prisen i september og oktober måned. Ikke kun i Nordjylland, at Malthe Højholt bliver hædret for hans fine præstationer inde på banen, det sker også på nationalt plan, hvor han for oktober blevet nomineret som månedens unge spiller i Superligaen, en pris som FCM’s Onyedika gik med i stedet for. I stedet for prisen som månedens unge spiller i Superligaen, så tikkede der en U/21-landsholds invitation ind i indbakken i stedet for, hvor Malthe Højholt kan få debut på U/21-landsholdet, når de skal møde Tyrkiet ind i en vigtig EM-kvalifikationskamp nu på mandag.

Midt i alt successen hos Malthe, så har vi fanget ham til et lille interview omkring hans gennembrud i AaB, samt hans udtagelse til U/21-landsholdet.

Dine gode præstationer i efteråret her, hvad skyldtes det helt præcist?
Jeg synes det er svært lige, at sætte ord på, hvad der gør, at man præsterer godt i en bestemt periode. Jeg tror dog på, at det er en kombination af rigtigt hårdt arbejde på træningsbanen og gode medspillere.

Hvilken kamp husker du selv som den bedste kamp i denne her periode, og hvorfor lige den pågældende kamp?
Jeg husker AGF kampen på hjemmebane, som en super fed kamp. Jeg skulle rigtigt ikke have startet inde, men en skade i opvarmningen gjorde, at jeg alligevel skulle spille fra start. En kamp vi vinder 2-0. Stemningen var fantastisk, vi spillede fremragende som hold, og personligt var det lidt starten på en god spillemæssig periode.

Har Oscar Hiljemark haft en betydning for din udvikling i den nye sæson her? Hvis ja, sæt gerne ord på hvordan han har skubbet dig i gang.
Oscar har helt bestemt haft betydning for min udvikling, ingen tvivl om det. Jeg tror det er svært at finde en person, der er mere grundig og dedikeret end Oscar. Han har selv har spillet på midtbanen, og har enormt meget erfaring. Han kender til alle de situationer, der gør sig gældende, så det har været oplagt for mig at suge så meget til mig, som overhovedet muligt. Jeg har lært rigtigt meget af ham.

Hvor var du henne og hvad lavede du, der du blev udtaget til U/21-landsholdet?
Jeg fik mig faktisk en lille eftermiddagslur efter træning hjemme hos min kæreste. Jeg vågner, og kan se, at de både har forsøgt at skrive og ringe mig op.

Regner du selv med spilletid under denne her samling?
Jeg vil ikke sige, at jeg regner med spilletid til denne samling. Jeg håber selvfølgelig enormt meget på det, men der er rigtigt mange super dygtige spillere, så for mig handler det allermest om at suge så meget til mig, som overhovedet muligt, her den første gang jeg er med.

Hvad vil du kunne bidrage med til U/21-landsholdet? Både indefor og udenfor banen.
Jeg vil selvfølgelig forsøge at bidrage med det, som jeg er god til. Forsøge, altid at være spilbar og skille mig fornuftigt af med bolden. Udenfor banen, vil jeg være mig selv, og forsøge at lære de andre bedre at kende.