Categories
Meninger

Bliv klogere på Marti Cifuentes – interview med Jonas Giæver

Kort før nytår blev det officielt at AaBs nye træner hedder Martí Cifuentes og han overtog tøjlerne ved årsskiftet.

Siden Friis opsagde sin stilling i AaB, har der været tvivl og spekulationer om, hvem der skulle erstatte ham på lang sigt. Som kampene i efteråret gik blev det stille og roligt tydeligt, at Feher er bedst i rollen som assistent. Derfor er han nu tilbage i den rolle, hvor han nu, sammen med Rasmus Würtz, skal assistere Martí Cifuentes på trænerbænken. For de fleste der følger dansk fodbold, er han endnu et ukendt navn og hans evner står stadig hen i det uvisse for mange. Derfor har vi fanget Jonas Giæver, norsk sportsjournalist, som kan give os et indblik i, hvilken træner det er, Inge reelt har fået fingrene i.

Højt presspil, smuk fodbold og talentudvikling er noget af det der stræbes efter i AaB, men hvordan rimer det på Cifuentes?
“Det er meget foreneligt med Cifuentes. Men, han er en pragmatiker. Der hvor der er begrænsninger så er han meget god til at arbejde rundt om dem!”

Og hvordan er Cifuentes’ leder- og spillestil?
“Cifuentes er meget åben og ærlig om sine forventninger og virker at bruge tid på enkeltspillere. Han tror nok meget på individet, og udvikler både spillere og mennesker. Han sværger til Cruyffs tankegang, så det skal være underholdende og offensivt. Jeg tror ikke vi i Norge har fået set alt han er i stand til offensivt.”

Men hvad fik Cifuentes reelt opbygget i Sandefjord?
“Først og fremmest skabte han et hold som havde tro og tryghed i spillet og filosofien. Sådan set præsterede de langt over evne. Jeg synes derfor der bliver ekstremt spændende at se hvad han kan gøre med klassespillere, hvilket der er i Aalborg. Jeg tror virkelig at AaB og Inge har gjort en genistreg her!”

På profilen ligner det en drømmetræner for AaB, men man kan så tvivl ved hans CV og meritter. Hans største bedrift er en oprykning til Eliteserien og at undgå nedrykning i den efterfølgende sæson. Ikke just noget der skriger efter titler og topplaceringer. Men faktum er at han tog en stensikker nedrykker, som havde fået cuttet 30% af sit budget efter oprykningen, og sikrede overlevelse med 8 point ned til stregen.

Fang Jonas på Twitter her
https://twitter.com/CheGiaevara